celkem inzerátů: 10 468  |  inzerce za 24 hodin: 1074

Vyhledávání:

  inzerce i-Bazar.cz » Dům, zahrada, bydlení » Zahrada » Rostliny » Semena » Lékořice lysá - semena 

Lékořice lysá - semena

Tento inzerát byl již vymazán, již nění aktuální. Podobné inzeráty naleznete v kategorii Semena.

Lékořice lysá - semena

Číslo inzerátu: 3066809
inzerát vložen: 18.7. 2017 11:57
Nabízíme k prodeji semena Lékořice lysá:
Lékořice lysá (Glycyrrhiza glabra) původně pocházející z jižní Evropy a střední Asie je tradiční vytrvalou teplomilnou vzpřímenou bylinou s přibližně 20 cm dlouhými střídavými sytě zelenými listy a dlouhým tlustým kořenem, z nějž vyrůstají drobné kořínky, sladké chuti, několikanásobně sladší než řepný cukr a proto též přezdívanou „sladké dřevo“. Je velice často přidávána do směsí léčivých bylin, protože velice dobře potlačuje jejich nepříjemnou chuť. Samotná lékořice obsahuje velice účinnou látku kyselinu glycyrizinovou, která je vhodná k léčbě žaludečních vředů, kašle, působí protizánětlivě a proti infekcím a kvasinkám.
Z rostliny je využíván pouze kořen. Sklizeň je nejvhodnější v říjnu, kdy rostlině opadají listy. Ideální ke sklizni jsou alespoň tříleté silné kůlovité kořeny, které se ihned po sklizni perou, loupou a pomalu suší.Sada obsahuje 20 semen za 20,- Kč.
Semena - neoseeds

Úvodní strana | Přidat inzerát | Podmínky inzerce | Kontakt | Nápověda
Jakékoliv kopírování a jiné využívání obsahu i-Bazar.cz bez písemného souhlasu i-Bazar.cz je zakázáno. Provozovatel nenese zodpovědnost za obsah uveřejňovaných inzerátů. (ID 291)
© 2005 - 2024 i-Bazar.cz | 0.01